Meld deg på vårt nyhetsbrev

Yara inn i Grenlands stiligste kontorarealer

De brukte god tid på planlegging da de besluttet å flytte til Bygg 25, og involverte de ansatte og tillitsvalgte i planløsningene. Og resultatet er strålende.
kontormijlø, fire personer sitter og står ved et høyt bord eller benk, poserer, frukt på bordet, grønn mose på veggen bak, møbler i duse farger. Fornøyde parter: Foran fra venstre Steinar Bjelland, innkjøpssjef Yara Porsgrunn, som har ledet det store samlokaliseringsprosjektet, og Beate Vegheim, leder for Eiendom i Herøya Industripark AS. Bak fra venstre Jan-Fredrik Arnulf, prosjektleder i Yara og Vidar Jakobsen, Driftskoordinator i Herøya Industripark AS.

Yaras organisasjon satt spredt i flere bygg i industriparken, nå er rundt 160 personer samlet i Bygg 25. Prosjektet «Bedre sammen» landet mykt med innflytting i november/desember i det som må være de stiligste lokalene i Grenland.

Industrielt uttrykk

I moderne lokaler med fokus på funksjonalitet, energisparing og bærekraft skaper organisasjonen et attraktivt og fremtidsrettet arbeidsmiljø.

Den største gruppen flyttet fra eldre, lite tidsriktig og vedlikeholdskrevende bygg, til moderne, energieffektive og mer egnede arealer.

– Vi ønsket oss et nøkternt industrielt uttrykk, med funksjonelle gode løsninger, og gode materialvalg. Det var viktig for oss å finne varige løsninger, både for interiør og ventilasjons- og klimasystemer. Det synes vi at vi har fått her, sier Steinar Bjelland, innkjøpssjef i Yara Porsgrunn og leder for det store flytteprosjektet.

 

sosial sone utenfor møterom, fire stoler, store ringer med lys i over møblene, betong og trematerialer.
Nøkternt og industrielt preg på interiøret.

Bedre sammen

Steinar Bjelland og kollega Jan Fredrik Arnulf uttrykker stor glede over den lyse, åpne arbeidsplassen som fremmer samhold og samarbeid.

– Vi er veldig glade for å være her, og at vi fikk denne avtalen, sier Bjelland. – Resultatet er blitt akkurat sånn som vi ønsket det med åpne løsninger og lys tvers gjennom lokalene. Organisasjonen er samlet på ett sted med gode muligheter for samarbeid, sier han.

– Vi har fått flere sosiale soner, og fine møteplasser. Vi er absolutt bedre sammen, bekrefter kollega Jan-Fredrik Arnulf, prosjektleder i Yara.

 

noen personer sitter i et møterom med glassvegger, utenfor en lang korridor med lyst gulvbelegg og fortsettelse av glassvegger.
Lys slippes inn gjennom glassvegger.

Første BREEAM-prosjekt

Yara fyller fire etasjer i Bygg 25, et totalareal på ca 4.500 m2, og er dermed den største leietakeren i bygget.  Beate Vegheim, leder for Eiendom i Herøya Industripark AS er begeistret. – Vi er veldig glade for at Yara trives i sine nye lokaler og at de er så fornøyde med sluttresultatet. Vi har hatt et godt samarbeid med interiørarkitekt fra IARK i dette prosjektet og sammen kommet fram til gode løsninger.

Bygget har gjennomgått en totalrenovering og fremstår nå som et moderne og energieffektivt kontorbygg. –Vi må jo også si at vi er stolte av å ha gjennomført vårt første BREEAM-prosjekt i dette bygget, avslutter hun.

 

mann går nedover korridor, med glassvegger på begge sider.
Nye stilige arealer.

to menn, poserer, står i kontormiljø, glassvegger og sorte kontordører i bakgrunnen.
Jan-Fredrik Arnulf, prosjektleder, og Steinar Bjelland, innkjøpsanvarlig, begge Yara Porsgrunn.

møblert sosial sone, utenfor korridor med kontorer.
Avdeling med egen møteplass.

 

Les også